Rabarberkaka, Recept och bilder.

När jag var hos mamma på semestern så bakade jag ju en del.
Jag har lovat er recept. ;)

Jag bakade en supergod Rabarberkaka i långpanna.
Smidigt då det blir mycket, jag delade den när den hade svalnat lite sen la jag över den i burkar och ner i frysen direkt. Då hade den precis svalnat. Jag tycker att resultatet blir bäst så. ;)







Jag gjorde så här.

Satte ugnen på 175grader.

Skalade och skar upp rabarbern, blandade den med kanske 1-2 dl strösocker och rörde runt lite
sen fick den stå i sin bunke.
Var nog ca 5-7 ganska långa stjälkar rabarber.

Smälte 150g smör.
Undertiden så vispade jag ihop 7 ägg (dock var dessa små så) i vanliga fall hade jag använt 6 ägg
tillsammans med 6dl strösocker.
Det vispade jag poröst.
Sen blandade jag 9dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
och hade i det i min blandning i samma veva hade jag i 3 dl mjölk
och sist tillsatte jag det smälta smöret.

Sen smörade och bröade (ströbröd) jag en form och hälde i smeten.
Rabarbern la jag sedan i smeten jämt fördelat i hela långpannan.
Sockret som hade smält lite av rabarbern hade jag också i.
Sen "plattade" jag lite med händerna uppepå rabarbern för att få upp lite smet över rabarbern också.

Jag har ingen riktigt koll på hur länge den var inne men ca 30-45 minuter?
Ja iaf tills den fått fin färg och det gick att sticka ner en sticka utan att kakan var smetig när jag tog upp den. ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0