Morotstekakor.
Ett bröd som blev otroligt populärt på en gång är detta smaskida morotsbröd.
William älskade det och ja även jag. ;)
Detta kommer i grunden också från den facebookgrupp som jag är med i men är såklart omgjort en del. :)
50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk socker
1 msk salt
3 rivna normalstora morötter
4 dl dinkelsikt
4 dl rågsikt
4 dl dinkelfullkorn
Värm mjölken till 37 grader
Lös jästen i degvätskan, tillsätt dinkelsikt, rågsikt, salt, socker och blanda ordentligt till en lös smet.
Tillsätt morötterna.
Ha i dinkelfullkorn i omgångar tills degen känns lagom.
Jag vill ha min deg ganska lös.
Låt jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek.
Forma till bullar och tryck ut dom så dom har ca 1cm tjocklek, nagga med en gaffel.
Låt jäsa i 30 min
Grädda mitt i ugnen i 230 grader tills dom e gyllene.

Kommentarer
Postat av: Marie-Louise
Tack för alla trevliga recept :)
Nu måste jag provbaka :) ska bara handla hem dinkel mjöl och grejer. Kram
Trackback