Receptet på mina bullar.

Vad roligt att ni är sugna på receptet till mina bullar. :)

Här kommer det.

50g jäst
5 dl mjölk (jag använder gammeldags mjölk)
150 g margarin / smör
1 dl socker
1 ägg (om man vill jag har i det om jag kommer på de)
1/5 tsk salt
mjöl de vet jag inte hur mycket jag har i utan höftar bara tills jag tycker att den är bra.
Jag vill att min deg ska vara lite kladdig men inte så att jag inte skulle kunna ta i den.

Ja hur man gör en bulldeg är ju inte så svårt,
vid utbaket så bakar jag ut som vanligt, har smör / margarin som jag brer på.
På med socker och vaniljsocker (kanel och socker vid kanelbullar).
Rulla ihop och skär delar.

När jag har på gojset så provade jag faktiskt både att ha på gojset innan jäsning och efter.
De funkar precis lika bra fast tycker nog att det var lättare att ha på det innan men blir absolut ingen skillnad.

*** Glömde skriva tidigare att jag trycker som ett hål i bullarna antingen innan jäsning då har jag i goset direkt,
eller efter jäsning och i med gojset direkt. :) ***


Gojset då? ;) Det är marsan sås, fast inte rinnande som till paj utan ganska kraftig (absolut inte hård men kraftig).

Sen innan jag sätter in bullarna i ugnen så penslar jag rikligt med ägg och har på pärlsocker.
Inte dutta på tre pärlsockerbitar, ska det vara så ska det vara! På med de bara! ;)
Ofta så smälter ju sockret bort också när man fryser och tinar och sånt så de behövs mycket enligt mig!

Jag tror aldrig att jag har gjort torra bullar och får verkligen alltid beröm över hur goda dom är.
Så gör som mig och ni misslyckas inte. ;)

Hjälpte det dig Emelie? :D



Kommentarer
Postat av: Emelie

Tack så mycket! Värt ett försök idag ;-)

2011-09-18 @ 09:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0